Activiteiten

  • Enter Your Title

Wandelen voor Water

Date: april 21, 2015 Author: ermeco Categories: Activiteiten

Op 24 maart hebben Vereniging Mondiaal Beleid en CNME de Rollen in het Limbrichterbos in Born een wandeling georganiseerd in het kader van Wandelen voor Water.

Ruim 100 leerlingen van groep 7 en 8 van SBO het Mozaïek uit Sittard en OBS de Duizendpoot uit Geleen zijn onder een heerlijk zonnetje, de uitdaging van Wandelen voor Water aangegaan en hebben 6 kilometer gewandeld met 6 kilo aan bepakking op hun rug.

Hiermee hebben de leerlingen ervaren hoe het is voor kinderen in ontwikkelingslanden als zij water bij een bron moeten ophalen en meenemen naar de plek waar ze wonen. Anders dan bij het landelijke concept zijn de leerlingen gemotiveerd om de bepakking niet uit 6 liter water, maar uit 6 kilo zand te laten bestaan. Dit om te voorkomen dat het meegedragen water werd weggegoten na afloop. Het water waar toch mee gelopen werd vond ook een goede bestemming en werd onder andere na afloop gebruikt om de ranja mee aan te maken. Hiermee wil de organisatie de kinderen nogmaals duidelijk maken dat water kostbaar is en niet verspild dient te worden, ook niet in Nederland.

Met deze wandeling hebben de leerlingen €2334,- opgehaald voor het project Schoon water, gezonde Masai in Kajiado, een project van Amref Flying Doctors. De wandeling in het Limbrichterbos is georganiseerd door Vereniging Mondiaal Beleid en CNME de Rollen en maakt onderdeel uit van het landelijke project Wandelen voor Water.